Rețelele sociale au luat foc la 10 aprilie, după ce un utilizator de Twitter a postat un scurt filmuleț controversat. Două prezentatoare TV din Albania se adresau de la pupitrul știrilor îmbrăcate sumar.

În Albania, știrile sunt prezentate de tinere care nu poartă sutien, este mesajul transmis pe 10 aprilie de un utilizator de Twitter. Postarea, vizionată și distribuită și pe alte trețele, dezvăluia strategia unui post de televiziune din acestă țară pentru a-i ține pe oameni în fața micilor ecrane în timpul pandemiei.

Mesajul suna cam așa: „Moda astăzi/Un post TV albanez în timpul pandemiei de pneumonie, pentru a-i ține pe cetățeni în case și să se uite la televizor, prezentatoarele se dedică foarte mult.”

Însă, postarea dezinformează opinia publică mondială, întrucât filmulețul nu este recent, informează AFP. Fragmentul video de 14 secunde, distribuit masiv, face parte dintr-unul mai amplu postat pe YouTube în 27 septembrie 2017 de postul TV Zjarr din Albania.

Reprezentanții Zjarr Televizion au realizat un experiment, început în februarie 2016, cu scopul de a crește audiența postului. Într-un interviu acordat AFP, la vremea respectivă, proprietarul postului, Ismet Drisiti, a declarat că strategia a funcționat, iar audiența a crescut simțitor.

În Albania, unde sunt manipulate de puterile politice, audiența avea nevoie de un mod a prezenta informațiile așa cum sunt ele – goale. Nu vindem sex, ci reproducem știrile așa cum sunt. E și o chestie simbolică, și o bună metodă de a-ți face publicitate”, a spus acesta pentru sursa citată.

mai mult la  /www.protv.ro/

Lasă un răspuns