Guvernul rus a acuzat mass-media din Albania că a canalizat propaganda, deoarece autoritățile din țara balcanică investighează doi cetățeni ruși, presupuși a fi spioni militari.

La sfârșitul lunii trecute, rapoartele din presa albaneză spuneau că Parchetul din capitala Tirana, investiga doi cetățeni ruși și cinci cehi, care ar fi putut fi angajați în activități de spionaj. Potrivit rapoartelor, unul dintre cetățenii ruși intrase în Albania pe 12 mai și călătorea la Durres, al doilea oraș cel mai populat din Albania, care este situat de-a lungul coastei Adriatice. Durres este cel mai apropiat centru urban de locul exercițiului Defender Europe 21. Câteva zile mai târziu, cetățeanul rus a fost găsit cu o dronă, potrivit procurorului din Tirana.

Autoritățile albaneze au început apoi să analizeze cazul unui alt cetățean rus, care intrase în țară în martie și care stătea în Orikum, un mic oraș de coastă din sudul Albaniei. La fel ca Durres, Orikum se află în imediata apropiere a antrenamentului militar. Autoritățile albaneze nu au dezvăluit nicio informație despre soarta celor cinci cetățeni cehi. Dar au spus săptămâna trecută că a fost deschis un dosar penal împotriva celor doi ruși.

mai mult la  /evz.ro/

Lasă un răspuns